torsdag den 27. marts 2008

Videre til nordoeen

Efter 4 dejlige dage i Abel Tasman nationalpark, var det tid til at komme videre op til nordoeen. Vi havde brugt noget laengere tid paa sydoeen end beregnet, og havde lidt svaert ved at forlade den fantastiske oe. Efter et kort stop i Nelson, gik turen i hastigt tempo videre mod Picton, hvorfra vi skulle med Faergen. Vi havde endnu engang glemt at man ikke bare kan kigge paa kortet og regne ud fra kilometer, men at der ofte pludselig dukker lange straekninger med hoeje bjerge og utallige naalesving op. Vi bad en lille beon og droenede saa ellers derudad, og naaede vores faerge i sidste oejeblik... Vi noed sejlturen i solskin forbi de mange smaa oeer, fik os en go' frokost og en lille lur og naaede Wellington om afenen.







Efter visse problemer med at finde et vaskeri til alt vores mildt sagt beskidte toej, var vi klar til at tage fat paa nogle af alle de atraktioner, sprudlende Wellington byder paa. Vi begyndte med det beroemte Te Papa museum, hvor vi baade tog paa guided tur og bagefter brugte mange timer selv. Det var utrolig spaendende og vi blev da heller ikke helt faerdige paa en dag, saa dagen efter var vi inde og faa de sidste udstillinger med. Vi aflagde ogsaa den store flotte botaniske have et lille visit, hvor vi brugte meget tid i omraadet med roser (over 100 forskellige slags), hvor vi blev helt hoeje af at snuse til alle de velduftende blomster. Men et par billeder blev det da ogsaa til.







Til sidst sluttede vi af med en dejlig frokost paa en af byens mange laekre restaurenter, og koerte derefter videre nordpaa, mens vi fyrede godt op under vores nyindkoebte musik.

Ingen kommentarer: