torsdag den 20. marts 2008

Optur paa Franz Josef gletsjeren

Fra Wanaka koerte vi ud til vestkysten. Det blev desvaerre ikke til mange stop langs de flotte strande, da vi ikke ligefrem havde mestret at overholde tidsplanen. Men paa nogen maader kan man sige, at det ikke gjorde saa meget da vi begge var plaget, i stor stil, af sandflies hele vejen. Smaa belastende, blodsugende myg der aabenbart elskede vores danske blod, saa jo dem var vi ikke skide begejstrede for, og som vi sidder her paa internetcafeen 10 dage senere ser vores ben temmelig krigsramte ud;)





FRANZ JOSEF

Men paa vejen op havde vi da et stop ved en af de beroemte gletsjere, hvor vi var paa en guided heldagstur paa Franz Josef gletsjeren. Efter en times gaatur hen til gletsjeren, blev vi udstyret med pigsko og saa gik det ellers loes op ad det isede bjerg.






Vores underholdende australske guide hakkede loes og sikrede vejen for os..

Op Op Op..


Det laekreste isvand, tiltraengt efter det mindre smagfulde vand fra de new zealandske haner


Frokost midvejs, hvor vi fik os en lille rugbroedshapper. Bag ved os kan man se hvordan gletsjeren gaar direkte ned i den groenne regnskov, ret syret..


Vi var begge meget begejstrede og foelte os slet ikke som bambi paa glat is..




Ruten blev til tider meget smal og vi sku nogle gange klemme os gennem meget snaevre flaekker. udfordrende, men super fedt..





Ingen kommentarer: