mandag den 7. april 2008

Hong Kong

Tidligt om morgenen d. 4 april, landede vi i Hong Kong. Vi havde, typisk os, overhovedet ikke undersoegt noget om byen paa forhaand, eller booket hostel da vi jo kun skulle ha 3 overnatninger. Heldigvis moedte vi et par danske piger som vi kunne foelges med ind mod byen. Vi var meget traette efter de 12 timers flyvning, saa det var noget af en kontrast pludselig at komme ind til en asiatisk storby hvor alt var alt andet end fredfyldte New Zealand. Efter et par forgaeves forsoeg paa at faa et vaerelse nogle halv-skumle steder, fandt vi endelig et sted hvor en soed kinesisk pige, som dog ikke ku noget engelsk, fik presset et vaerelse ind til os. Alletiders, saa i mellemtiden gik vi os en tur i det centrale omraade, Kowloon, hvor hostellet laa. Et omraade fyldt med liv, kinesiske madsteder og butikker og en masse lyde og ubestemmelige eksotiske lugte. I forhold til hvor mange der bor i Hong Hong er det meget nemt og hurtigt at gaa rundt. Forklaringen er at byen er proppet med skyskrabere og har en masse underjordiske gang -og metrosystemer. Byen har ogsaa verdens laengste udendoers rulletrappe.



Foerste dag fandt vi et sted hvor vi skulle smage noget rigtig traditionelt kinesisk mad. Men viste sig desvaerre ikke at vaerre helt hvad vi havde regnet med. -Ellers madglade Astrid var ik skide begejstret.


Dag 2 tog vi bl.a. paa deres historiske museum hvor en meget underholdende guide viste os rundt. Overraskende godt museum og vi blev en del klogere paa hong kongs historie og kinesiske skikke.


Paa trods af vores mindre heldige oplevelse med kinesisk mad den foregaaende dag, fandt vi ud af at Hong Kong skulle vaere lidt af et mekka for madelskere. Udover kinesisk kan man faa alverdens japanske, thailandske og indiske specialiteter. Gennem Lonely planet fandt vi et indisk spiseststed. Det viste sig saa at vaere det vildeste fancy sted, hvor det hele var luxus saa vi blev rigtig serviceret og maden var super!




Her ses udsigten fra vaerelset. Vi boede paa 15 sal, hvilket jo er ingenting i Hong Kongsk maalestok.



Vi tog ogsaa faergen(paa billedet) over til Hong Kong Island, som er en oe hvor halvdelen af selve byen ligger.


Herfra tog vi en tram op til Victoria peak, hvorfra der er den vildeste udsigt af byen.



Det er desvaerre ik saa smukt som det nogle gange kan vaerre fordi det var lidt diset af den forurening, der nogle gange ligger hen over byen.


Soho -et omraade ovre paa oen, med de hyggeligste smaa gader, belyste af farvestraalende skilte og rislamper og masser af fraaderen madsteder.


-en sen sushi-snack paa vaerelset.


Vi naaede da ogsaa og faa set lidt kung fu, deres kunstmuseum og ellers bare lidt mere af byen.. Vi var rigtig glade for vi valgte at lave det stop i Hong Kong og kunne egentlig sagtens ha brugt flere dage. Men d. 7 april hoppede vi paa vingerne igen, hvor vi blev floejet videre til Hanoi i Vietnam.

3 kommentarer:

kasper lorentzen sagde ...

Hej Søde Søster

Kan se i har haft nogle spændende dage i Hong Kong.
Jeg har lige været i Shanghai, det er godt nok en stor by med gang i. Forsat god tur på jeres fantastiske eventyr. Knus Kasper

Anonym sagde ...

Sie haben sehr schöne Fotos hier, I like it!
Die 5 º Foto (sofie1% 2B065) von oben nach unten ist gut, und das Mädchen ist sehr schön.

Anonym sagde ...

You have very nice photos here, I like it!
The 5 º photo (sofie1% 2B065) from top to bottom is good, and the girl is very beautiful.