torsdag den 24. april 2008

Cambodia

D. 22 april gik turen videre til Cambodia, vi kunne naemt have brugt mere tid i Vietman, men vores 14 dage uden visum var udloebet, og vi maatte videre. Vi tog bussen til Phnom Penh. Lige da vi kom over gransen kunne vi se forskel, landet var meget anderledes end Vietman. Meget fattigere og mindre udviklet. I Phnom Penh var der en del slum og vi saa mange hjemloese :-( Vi overnattede der to naetter, saa nogle spaendende servaerdighedder, dog alle meget triste da det hele handlede om Cambodias forfaertlige fortid med utrolig oedelaeggelse og tusindvis af uskyldige ofre... Havde dog heldigvis ogsaa en meget festlig lang aften paa en restaurant, hvor vi kom i snak med nogle utrolig soede skoere tjenere. Naeste morgen tog vi videre til Siem Reap, som er kendt for verdens stoerste hellige tempelbyggeri, Ankor Wat.

Som altid go' stil i bussen!


Fra bussen fik vi fanget et par glimt af hvordan der ser ud paa landet i Cambodia.




Et typisk paelehus paa landet.


Vi hyrede en tuktukmand og satte kursen mod et sted lidt uden for byen kaldet the Killing Fields


Detter er et sted hvor tusindvis af mennesker blev draebt paa mere eller mindre sindsyge maader og derefter begravet i massegrave. Omkring massegravene hvor vi gik, stikker det gamle toej stadig op alle vejne. Ret klamt!


Og inde i dette monument laa massevis af kranier, paa hylder hele vejen op gennem bygningen.



Her var vi paa Tuol Sleng museet, som er det faengsel hvor der blev opbevareret flest fanger fra deres borgerkrig. Noget af det mest ubehagelig vi ha


Ingen kommentarer: