søndag den 10. februar 2008

San Fransisco

Efter at vaere blevet tjekket i hoved og r.. i lufthavnen, ankom vi til San Fansisco d 5 februar. -Laekker sokskin og den hyggeligste atmosfaere gav os den bedste modtagelse vi ku ha oensket os af byen. Den ligger paa et lille bjerg saa vejene er meget stejle med hyggelige gamle italienske sporvogne og hundredevis af lange limousiner. Byen er meget broget da der er mange forskellige nationaliteter, som hver holder til i deres eget kvarter. Den ligger paa en form for halvoe saa der er vand til naesten alle sider hvilket gir den flotteste udsigt.
Udover at snuse naermere i byens gader og butikker fik vi besoegt en flot nationalpark en red wood skov og hujet til en gospelgudstjeneste
Vi var saa heldige at ku bo hos Fies veninde Becca i de to uger vi var i San Fransisco. Fie kender hende fra Afrika hvor de arbejdede sammen paa et boernehjem.
Becca bor en halv time nord for centrum i en lejlighed, sammen med hendes lidt spoejse storebror. Det var et hyggeligt sted, men vi undrede os lidt over maaden de boede paa. Altid nedrullede persienner, et koekken der formentlig aldrig er blevet brugt (kun micro boelgeovnen), og tro det eller ej, der findes ikke et bord i hele lejligheden. Saa fastfooden indtages staaende eller liggende;-) Det lyder maaske lidt negativt, men vi noed virkelig at bo hos hende. Vi moedte hendes foraeldre et par gange, og det var sjovt at faa et indblik i en typisk amerikansk familie. Det chokerede os godt nok ogsaa en del at de ikke interesserer sig mere for politik, faktisk vidste vi mere om valget end de gjorde. Hmmm..
Men Becca var den bedste guide, og tog fri flere gange saa hun kunne vaere med paa nogle af vores ture. Vi var bl.a. til en temmelig eksperimenterende koncert og i en klatrehal, hvor fie var ved at skide i bukserne af hoejdeskraek.
Indimellem dette fik vi ogsaa tid til at leje en bil i 4 dage og tage til Yosemite Nationalpark, hvor vi kom paa lidt af en udfordring (laes mere i afsnittet Yosemite)


Ankomst til San Fransisco




Solnedgang over byen


Morgen hos Mads og Kathrine


Hjemme hos Becca


Putten i Beccas lovesack


Og selvfoelgelig skulle vi ogsaa proeve et spaendene traditionelt maaltid mad.. mums..





Forfaerdeligt traet af fast food, -brug for dansk platte;-)
(bemaerk urtesalten, HELT uundvaerlig. Isaer for Astrid)


Betaget af kaempe rosmarinbusk


Fie fandt sin droemmebil



Paa vandretur med Becca i en gammel red wood skov.


Gaatur paa Golden Gate Bridge


Romantik i luften


Fie gnasker aeble efter tur paa modern art museet som ses i baggrunden.


Selvfoelgelig skulle vi ogsaa paa starbuck..


En af San Fransiscos mange hyggelige italienske sporvogne


Foraar i luften


Aften i dejlige San Fransico


Becca -den vilde klatremus

Fie er ikke helt tilpas oppe i hoejderne


Paa santa Cruz strand med Becca og hendes veninde Heather

1 kommentar:

Unknown sagde ...

hola Astrid: veo que andas de viaje de aventuras ¿ con que motivo fue ? ¿ quienes son tus amigas ?desde Argentina saludos